Hlavní obsah

Pošta přepošle zásilky na chaty a chalupy za 100 Kč

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidem, kteří budou letní prázdninové období prožívat v Česku na chatách a chalupách či v rekreačních zařízeních, nabízí Česká pošta (ČP) přeposílání zásilek na jejich letní adresu. Nebudou se jim tak doma kupit ve schránce. Za službu si musí ale lidé připlatit.

Článek

"Pokud jde o přeposílání zásilek do místa přechodně nahlášeného sídla adresáta, platí se paušálně 100 Kč. Tato částka je konečná, znamená to že v rámci této ceny pošta doručí na přechodnou adresu jakékoli množství zásilek, vyjma balíků, které jsou účtovány podle klasického ceníku ČP, " řekl Novinkám tiskový mluvčí ČP Ivo Mravinac.

"Zájemci o dosílkovou službu stačí nejpozději dva dny před odjezdem navštívit poštu v místě svého trvalého bydliště a požádat o posílání zásilek do místa sezónního pobytu," sdělil Právu mluvčí ČP Ivo Mravinac.

Doručení trvá tři dny

Přeposlaných listovních zásilek se adresát na nové adrese zpravidla dočká třetí pracovní den po odeslání. Balíky by mu měly být doručeny do čtyř pracovních dnů. Na poště si lze pro dobu letního pobytu rovněž zajistit, aby doručovatelé do schránky v trvalém bydlišti neházeli v době nepřítomnosti adresáta reklamní letáky.

Formou poste restante mohou zase uživatelé posílat zásilky a mnohdy i peníze na tuzemskou nebo zahraniční poštu, která je v blízkosti místa, kde bude adresát pobývat nebo bude kolem ní projíždět.

Jako adresu uvede odesílatel jméno adresáta, případně i datum narození, poštovní směrovací číslo a název dodávací pošty. A v případě zásilky do zahraničí samozřejmě i zemi určení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám