Hlavní obsah

Do Mošnova míří první investor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Německá firma Behr, výrobce klimatizací a chladicích jednotek motorů pro osobní i užitková vozidla, postaví v Mošnově v Moravskoslezském kraji nový závod za přibližně půl miliardy korun (17 miliónů euro). Oznámila to v pondělí vládní agentura na podporu investic CzechInvest.

Článek

V první fázi zaměstná společnost asi 130 pracovníků. Výroba se bude specializovat na chladicí moduly a komponenty pro různé značky osobních automobilů. Firma začne vyrábět v polovině roku 2007. Behr již působí od roku 1999 v Mnichově Hradišti, kde v současné době zaměstnává přibližně 700 lidí.

"Začíná se rychle úročit, že se na Ostravsku povedlo připravit nové průmyslové zóny. Behr je vůbec první společností, která míří na průmyslovou zónu v Mošnově. Vedeme řadu jednání a nepochybuji, že zde brzy přibudou další společnosti," řekl generální ředitel agentury CzechInvest Tomáš Hruda.

O průmyslové zóně Mošnov uvažovala automobilka Hyundai, nakonec dala přednost Nošovicím. Připravovaná investice korejské automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku táhne do Česka další korejské firmy. Převážně se jedná o výrobce v automobilovém průmyslu, zájem investovat v ČR však v poslední době projevily i podniky z jiných odvětví. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám