Hlavní obsah

Ředitel Benziny odstoupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Generální ředitel a předseda představenstva společnosti Benzina Frederick J. Emich odstoupil. Ve funkcích končí k 30. červnu. Benzina je součástí petrochemického hodlingu Unipetrol.

Článek

Emich se stal šéfem Benziny loni v červnu poté, co ho do funkce předsedy představenstva dosadil polský vlastník Benziny, společnost PKN Orlen.

K 30. červnu odešel z vedení další firmy, která je součástí Unipetrolu - Chemopetrolu Petr Cingr, na něhož údajně vedení Unipetrolu vyvíjelo tlak.

Generální ředitel petrochemické společnosti Unipetrol odvolal nedávno také mluvčího firmy Arne Kejdanu, který měl zároveň na starosti komunikaci s investory.

Spekuluje se tak o snaze nového vlastníka Unipetrolu, polského chemického koncernu PKN Orlen, zbavit se manažerů spjatých s minulým vedením holdingu.

Benzina se rozdělí

Čerpací stanice Benzina nedávno oznámila, že se rozdělí na dvě značky. Jedna bude levnější a bude lákat klienty nízkou cenou, druhá, luxusnější, by měla nabízet náročnějším zákazníkům širší paletu služeb na vyšší úrovni. [celá zpráva]

Firma tak chce zlepšit svoji ekonomickou situaci. Loni společnost prodělala téměř 500 miliónů korun a rovněž v prvním čtvrtletí letošního roku firma hospodařila se ztrátou, která činila 208 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Unipetrol zvýšil loni tržby na 105 miliard

Petrochemická skupina Unipetrol zvýšila v loňském roce tržby meziročně o více než pětinu na 105,8 miliardy korun. Čistý zisk klesl o šest procent na 3,46...

Výběr článků

Načítám