Hlavní obsah

Antimonopolní úřad dal městu Prostějov pokutu půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Město Prostějov dostalo od antimonopolního úřadu pokutu půl miliónu korun. Město porušilo zákon o zadávání veřejných zakázek, když zadalo zakázku za více než 200 miliónů na výstavbu sportovního centra bez výběrového řízení.

Článek

"Jedná se o velice závažné porušení zákona. Pokud by totiž byla zakázka zadána v otevřeném řízení, nelze vyloučit, že by byly podány nabídky obsahující výhodnější podmínky realizace, než jaké nabídl vybraný dodavatel, " uvedl mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa.

Město uzavřelo smlouvu přímo se společnostmi Micos a Miprostav, v nichž má město Prostějov majetkovou účast. Prostějov se tak bude na realizaci sportovního centra významně finančně podílet.

Město Prostějov podle antimonopolního úřadu zapříčinilo, že byly uzavřeny smlouvy, na jejichž základě dojde k realizaci rozsáhlých stavebních prací hrazených z rozpočtu města, a to bez jakéhokoliv výběrového řízení.

Antimonopolní úřad přistoupil k uložení jedné z nejvyšších pokut v oblasti zadávání veřejných zakázek, neboť v daném případě je stavba již realizována a nápravy již nelze dosáhnout. Rozhodnutí je však dosud nepravomocné, město se může proti rozhodnutí odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám