Hlavní obsah

Slovensko bojuje s Polskem o závod firmy Dell

BRATISLAVA

Počítačová firma Dell jedná se slovenskou vládou o výstavbě továrny, v níž by mohlo najít práci až 3000 lidí. Výrobce osobních počítačů se ještě ale rozhoduje, zda svůj závod postaví na Slovensku nebo v Polsku. Záměr společnosti Dell ve středu potvrdili ministr financí Ivan Mikloš a šéf slovenské pobočky Dellu Veit Dengler. Nový závod by mohl stát v okolí Nitry.

Článek

"Rozhodnutí ještě nepadlo. Díváme se v regionu po více zemích," řekl Dengler. Vyhodnocení plánované investice podle něj trvá déle, než společnost očekávala.

Nová továrna na výrobu počítačů by podle Denglera měla být "relativně velká". V Evropě má Dell továrny zatím jen v Irsku, kde zaměstnává kolem 6000 lidí.

"Ano, jednáme a ucházíme se o tuto investici, teď je ale na Dellu, aby se rozhodl. Jsme v posledním kole mezi dvěma zeměmi," řekl o investici Ivan Mikloš s tím, že druhým státem je údajně Polsko.

Dell bude spolupracovat i s univerzitami

Dell už má na Slovensku zákaznické telefonní centrum, které poskytuje služby německy hovořícím zákazníkům z Evropy. Firma na Slovensku zaměstnává asi 1400 lidí.

Výši chystané investice se zatím nepodařilo zjistit. Údajně by však mělo jít o investici v oblasti vyspělých technologií, na níž by měla například navázat univerzitní centra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám