Hlavní obsah

Chorvatsko modernizuje hotely a láká na dražší standard

Právo, Monika Ginterová

Do nejoblíbenější destinace českých turistů - Chorvatska - už Češi zdaleka nejezdí jen vlastní dopravou a pod stan, aby pořídili co nejlevněji. Naopak. Zvláště v posledních letech se Jadran snaží dokázat, že luxusní dovolená není výsadou jen exotických krajů a že i zde umějí turisty hýčkat.

Článek

Potvrzuje to cestovní kancelář M`Plus Travel z Ústí nad Labem, která na tom letos postavila nabídku "Perly Jadranu Exklusive".

"Jde o pečlivě vybrané, velmi kvalitní střediska, hotely, penzióny a apartmány, které splňují představy a požadavky i těch nejnáročnějších klientů," vysvětluje její ředitel Antonín Fedorjak, který má s pořádáním zájezdů do Chorvatska mnohaleté zkušenosti.

Potvrzuje, že se klienti začínají zaměřovat zejména na ubytovací zařízení typu "all inclusive" či hotely nabízející wellness centra. Těch v Chorvatsku každým rokem přibývá.

Zájem vzrůstá také o kongresovou a incentivní turistiku, kdy společnosti využívají služeb kongresových center pro konání různých firemních setkání, seminářů a školení. Tato centra jsou již dnes u většiny hotelů vyšší kategorie samozřejmostí.

Doma jsou na Jadranu také netradiční aktivity. Nezřídka bývají součástí ceny za pobyt "all inclusive". Jde o horolezectví, potápění, paragliding, jízdu na koních, lov, rafting či sportovní rybaření.

Exluzívní Bol

I ostrov Brač, na který se dostanete trajektem ze Splitu, dnes nabízí luxusní ubytování pro nejnáročnější klienty. Má proč - je vyhledáván řadou chorvatských a zahraničních celebrit - sportovců, umělců, osobnostmi politického a kulturního života. Tento kus země v moři je totiž považován za jedno z nejhezčích míst Jadranu, a to díky známé pláži Zlatni rat v městečku Bol. Turističtí průvodci říkají, že patří mezi nejkrásnější nejen v Chorvatsku, ale i na celém Jadranu.

Inovovaný Hvar

Rozsáhlé rekonstrukce a modernizace probíhají i v jiných chorvatských střediscích. Přestavuje se i na dalším místě oblíbeném českými turisty: ostrově Hvar, přímo ve městě Hvar. S příchodem nového investora se mají postupně do roku 2008 místní hotely proměnit v luxusní střediska, která nabídnou veškerý komfort.

Již 14. června se otevírá po rekonstrukci původní hotel Slavija -nyní pod novým názvem "Riva" (hvar yacht harbour hotel). "Letovisko Hvar se tak stane v nabídce ubytování exkluzívním střediskem, jako Bol na Brači a Dubrovnik," doplňuje ředitel M`Plus Travel Antonín Fedorjak.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi se chystají na dovolenou i na ostrovy

Češi kromě toho, že už obligátně vyrážejí houfně v létě do Chorvatska nebo do Itálie, začali jezdit na dovolenou i do jiných zemí. V poslední době vzrůstá...

Cesty Čechů do tropů mohou být nebezpečné

Češi rádi objevují i exotické země. Odborníci však varují, že by lidé měli být při výběru dovolené obezřetní a neměli by nic ponechat náhodě. Zejména...

Výběr článků

Načítám