Hlavní obsah

Kurzy favorizují vládu ODS, lidovců a zelených

Právo, mak
PRAHA

Nejen blížící se mistrovství světa ve fotbale, ale i politika táhne sázkaře. Kanceláře Fortuna a Tipsport vypsaly v reakci na volební pat další politické sázky. Jejich konkurence tak zatím neučinila, ale zvažuje to.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Fortuna nabízí sázku na složení vládní koalice. Favorizuje přitom vládu vítězné ODS s KDU-ČSL a zelenými, na což je možné si vsadit v kurzu 1,65. Za vsazenou stokorunu by tak úspěšný sázkař bral 165 korun. Velká koalice, o níž se také hodně hovoří, má kurz 8,5. Naopak naprostými outsidery jsou vlády ODS se zelenými (kurz 50) nebo samotných občanských demokratů (kurz 30). Naopak menšinová vláda ČSSD dostala kurz 9 rovných.

Bookmakeři Fortuny se při vypisování kurzů spoléhali sami na sebe. "Kdybychom se řídili podle politologů, tak bychom k ničemu nedošli. Každý říká něco jiného. Kurzy jsme proto určovali na základě našich zkušeností," řekl Právu hlavní bookmaker společnosti Michal Hanák.

Podle něj lidé na koalice sázejí méně než na výsledky voleb. "Nějaké vklady tam jsou, ale ani náhodou se to nedá srovnat s předvolebním obdobím," zdůraznil.

Bude se sázet i na počet žen ve vládě

Tipsport vypsal sázku na předčasné volby. Kurz 1,65 nasadil u možnosti, že Češi půjdou letos ještě jednou k urnám. Ti, kteří se domnívají, že v tomto roce se už nové volby neodehrají, si mohou vsadit v kurzu 2.

"Nechceme zůstat jen u tohoto typu sázky. Sázky na složení koalic neplánujeme, chystáme ale třeba tip na to, kolik žen bude ve vládě," sdělil Právu tiskový mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidé loni prosázeli rekordních 90,7 mld. Kč

Mánii loterií a sázkových her podlehlo loni v ČR více lidí než v roce 2004. Lidé loni prosázeli 90,7 miliardy korun, což je o 6,1 miliardy korun více...

Lidé na výsledek voleb prosázeli milióny

Sázkové šílenství v lidech vyvolaly letošní volby. Například sázková kancelář Fortuna vybrala na volby podle jejího hlavního bookmakera Michala Hanáka...

Výběr článků

Načítám