Padesát dva jogurtů obsahovalo méně tuku než bylo na balení uvedeno, 11 bílých jogurtů obsahovalo přídavek škrobu, což je nepřípustné. V devíti případech neodpovídal obsah kulturní mikroflóry. Pracovníci SVS poslali jednu zásilku jogurtů zpět do Německa, protože jogurty obsahovaly málo tuku. 

"Nelze očekávat, že by veterinární kontroly shledaly všechny potraviny jako bezvadné. Podle dosavadních zkušeností, například s akcí zaměřenou na jogurty, lze ale přes jistá pochybení konstatovat, že žádný výrobek by neohrozil zdraví lidí." řekl tiskový mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Bílý jogurt se má podle mluvčího Dubna vyrábět pouze z mléka, podmáslí a smetany a musí obsahovat v optimálním poměru zastoupené mikroorganismy.

SVS nyní kontroluje přepravu masa. Dvě zásilky drůbežího masa už byly vráceny, jedna na Slovensko, druhá do Polska. Obě kvůli tomu, že při přepravě neměly správnou teplotu.