Hlavní obsah

Poděbradku chtějí koupit majitel Mattoni i Korunní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O firmu, která vyrábí minerálku Poděbradka je zájem. Jen co antimonopolní úřad povolil její spojení s Karlovarskými minerálními vodami (Mattoni, Magnesia. Aquila), přišla s nabídkou i konkurence - Karlovarská korunní kyselka. Ta s rozhodnutím úřadu nesouhlasí a podíl chce koupit sama.

Článek

Firma požádala společnost Raiffeisen Investment, která drží v Poděbradce 51 procent akcií, o prodej tohoto podílu.

"Rozhodnutí antimonopolního úřadu považujeme za zásadně nesprávné, protože povede k devastaci konkurenčního prostředí na trhu balených vod", tvrdí vlastník firmy Vladimír Komár. Korunní také chce právní cestou fúzi KMV a Poděbradky napadnout.

Antimonopolní úřad spojení Karlovarských minerálních vod a Poděbradky povolil v pondělí. Dříve to přitom několikrát odmítl a firmy za to, že jej neposlechly, dokonce sankcionoval.

Nyní fúzi povolil s tím, že se firmy musí zavázat ke splnění několika podmínek na dobu pěti let. Poděbradka například musí používat po celou dobu názvy svých značek. [celá zpráva]

KMV, které patří italskému podnikateli Antoniu Pasqualeovi, ovládají téměř polovinu trhu. Po nich pak následují značky jako Poděbradka, Hanácká kyselka, Karlovarská korunní kyselka a Ondrášovka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám