Hlavní obsah

Fanoušci asi prosází při MS ve fotbale rekordní sumu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Majitelé sázkových kanceláří, kde lidé mohou tipovat výsledky mistrovství světa (MS) ve fotbale, mohou na blížícím se šampionátu vydělat horentní sumy. V případě úspěšného postupu české reprezentace by lidé mohli prosázet až miliardu korun, což se zatím při žádné sportovní události nepodařilo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář

Článek

"Letošní MS ve fotbale bude jemně řečeno sázkařská bomba," shrnul očekávání Radek Hadač ze společnosti Chance. "Pokud se naši dostanou daleko, ta miliarda by klidně padnout mohla," nevylučoval mluvčí společnosti Tipsport Lubomír Ježek.

Tipsport předpokládá příjem sázek za až 400 miliónů korun, což by byl dvojnásobek vkladů na nedávný hokejový šampionát. "Myslíme si, že sázky na MS ve fotbale se budou počítat v řádu stovek miliónů, a mohou se dokonce přiblížit až k částce půl miliardy korun. V případě postupu do čtvrtfinále a dále se může strhnout pravé fotbalové 'šílenství'," přidal se Michal Hanák, hlavní bookmaker firmy Fortuna.

Na fotbal se nejvíc sází všude na světě

Fotbal je prostě fenomén, potvrzuje i londýnská společnost Sportingbet, která operuje ve více než stovce zemí a ve většině z nich je fotbal sportem číslo jedna. "Fotbalové MS je největší událostí letošního roku, na kterou se u nás připravovaly několik měsíců desítky lidí," uvedl šéf marketingu Sportingbet Matt Jellicoe.

Paleta herních příležitostí bude neobvykle rozsáhlá. Vedle sázek na vítěze mistrovství, jednotlivých utkání či střelce bude možné tipovat třeba počty udělených žlutých a červených karet, penalt či rohových kopů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám