Hlavní obsah

Růst ceny benzínu se zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cena benzínu Natural 95 se za poslední týden nezměnila, litr se prodává za průměrnou cenu 31,14 koruny, v některých krajích dokonce benzín zlevnil. Nafta podražila o čtyři haléře na 30,19 Kč/l. V předchozích čtyřech týdnech se přitom ceny pohonných hmot zvyšovaly o několik desítek haléřů na litr.

Článek

V Jihočeském, Karlovarském, Královéhradeckém, Libereckém, Moravskoslezském a Olomouckém kraji se ceny benzínu dokonce snížily. Nejvýrazněji v Karlovarském kraji, kde se litr prodává za necelých 30,90 Kč, což je o zhruba 20 haléřů levněji než 1. května.

Nejlevnější benzín je v Olomouckém kraji, ve kterém průměrná cena klesla o pět haléřů na 30,77 Kč. Nejdražší benzín zůstává na Vysočině. Za litr zde motoristé platí zhruba 31,50 Kč.

Nafta také ve čtyřech krajích zlevnila

Cena nafty minulý týden klesala ve čtyřech krajích - v Jihočeském, Pardubickém, Zlínském a na Vysočině. Nejvíce se ceny snížily na jihu Čech, kde průměrná cena klesla o 15 haléřů na zhruba 30,20 Kč za litr.

Nejnižší ceny nafty jsou v Karlovarském kraji, ve kterém se litr prodává za přibližně 29,85 Kč. Méně než 30 Kč stojí ještě v Olomouckém a Pardubickém kraji. Naopak nejdražší je nafta v Praze a na Vysočině, kde se za litr platí zhruba 30,50 Kč.

Cena ropy se drží kolem 70 dolarů za barel a trh značně reaguje především na vývoj kolem Íránu. Americká ropa se nyní prodává asi za 69,70 USD za barel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám