Hlavní obsah

Na Ruzyni přistál první airbus pro ČSA

PRAHA

Ve čtvrtek v noci přistál na letišti v Ruzyni první nový Airbus A320. Letadlo je prvním z dvanácti letadel, která ČSA nakoupí přímo od Airbusu v průběhu let 2006 - 2008. Letadla Airbus A320 a A319 nahradí postupně Boeing 737.

Článek

Letadlo pro 162 cestujících budou ČSA využívat na svých pravidelných linkách, zejména pak na vzdálenějších destinacích jako je například Jerevan nebo Jekatěrinburg a také na letištích nacházejících se ve vyšší nadmořské výšce.

České aerolinie budou nová letadla v hodnotě 10 - 12 mld. Kč financovat prostřednictvím dvanáctiletého finančního leasingu ve spolupráci s bankovním konsorciem ČSOB, BNP Baribas a Natexis Transport Finance.

Letoun A320 má o 1200 km větší dolet než letouny stávající flotily ČSA  a oproti letadlům Boeing 737 je o pět procent rychlejší. Airbusu A320 spotřebovává méně paliva, má nižší náklady na údržbu a lepší výkony na krátkých letištních drahách. Dále je A320 rovněž ekologicky "čistší", splňuje přísnější hlukové a emisní normy.

Reklama

Související články

Velkoletadlo A380 na linky ještě letos

Airbus A380, největší dopravní letoun světa, si odbude světovou premiéru na pravidelné lince už letos v prosinci. Stane se tak v barvách asijských Singapore...

Výběr článků

Načítám