Hlavní obsah

Hyundai: Výstavba nové továrny v České republice je na dosah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽENEVA

Výstavba nového montážního závodu jihokorejské automobilky Hyundai Motor v České republice je na dosah. Agentuře Reuters to na autosalonu v Ženevě v úterý řekl viceprezident Hyundai pro Evropu Gerry Dorizas. Hyundai už dříve oznámil, že o umístění nové továrny se rozhodne zřejmě do konce února.

Článek

"V tuto chvíli jsme velmi blízko," řekl Dorizas a dodal, že on sám věří v úspěšné završení kontraktu. V minulých dnech se objevily v některých médiích informace, že o výstavbě závodu s automobilkou jedná také Maďarsko, Dorizas ale takovým informacím nepřikládá větší váhu. "Konečné rozhodnutí jsme ještě neučinili, ale já si myslím, že Hyundai věří v nalezení situace, která bude výhodná pro obě strany," řekl zástupce automobilky.

Český ministr průmyslu a obchodu Milan Urban předminulou neděli řekl, že již předložil konečnou verzi českého návrhu, o kterém má jednat vedení Hyundai. Urban předpokládal, že jednání s korejskou automobilkou budou uzavřena nejpozději do 2. března. [celá zpráva].

Hyundai o záměru postavit nový montážní závod v České republice informoval loni v září. Investici odhadl na miliardu eur (asi 28 miliard korun) a od roku 2008 by chtěl v továrně vyrábět asi 300 000 vozů ročně. Nový závod by měl stát v průmyslové zóně v Nošovicích na severu Moravy.

Hyundai Motor je spolu se svou dceřinou společností Kia Motors největší automobilkou v Jižní Koreji. Loni podnik otevřel první montážní závod ve Spojených státech a továrna v Česku by měla posílit pozice firmy na evropském trhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Urban: Jednání s Huyndai byla úspěšná

Ministr průmyslu Milan Urban ve čtvrtek sdělil, že smlouva s automobilkou Hyundai zatím nebyla uzavřena, ale jednání se podle něj posunala velmi dopředu....

Výběr článků

Načítám