Hlavní obsah

FIRMA: Daňové přiznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Precizní návod, podle něhož může daňové přiznání zvládnout každý, včetně vzorově vyplněných příloh a rad, jak letos můžete na daních ušetřit, najdete v pondělním Právu, příloze Firma. Připravil ho odborník nejpovolanější - finanční úředník.

Článek

Vychází z konkrétního typického příkladu jednoho poplatníka a jeho manželky, popisuje jednotlivé kroky a kromě toho ještě přidává podrobný komentář, jak si mají počínat v ostatních případech jiní poplatníci.

Za zdaňovací období 2005 se přiznání podává na novém tiskopisu, který je v levém dolním rohu označen jako vzor č. 12. Poprvé byl vydán pouze jeden typ daňového přiznání. Znamená to, že již neexistuje přiznání typu A ani B.

Co najdete v pondělní příloze Práva FIRMA:

  • Daňové přiznání, vzorově vyplněné řádek po řádku, možnosti různých postupů
  • Váš majetekňák: Už nemusíte vše vypisovat
  • Odečty, bonusy, ztráty

Na finančních úřadech poplatník obdrží formulář, který můžeme označit jako "základní část" daňového přiznání. Jeho automatickou součástí je i příloha č. 1 s pokyny k této příloze. Je určena pro ty, kdo mají příjmy z podnikání nebo jiné samostatné výdělečné činnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Daně 2005: Do účtárny, nebo na berňák?

Středa 15. února je posledním dnem, kdy zaměstnanec může zajít do mzdové účtárny a požádat o roční zúčtování záloh na daň z příjmů a daňového zvýhodnění...

FIRMA: Jak ušetřit na daních

Na daních mohou živnostníci a podnikatelé ušetřit díky zvýšeným sazbám paušálních výdajů. Na druhé straně je to může v daňovém přiznání za rok 2005 pořádně...

Výběr článků

Načítám