Hlavní obsah

O Aero bude bojovat znovu šest zájemců

PRAHA

Konsorcia EcoInvestment a Oakfield, která byla minulý týden vyřazena z privatizace společnosti Aero Vodochody, se zřejmě budou moci vrátit zpět do hry. Listu Czech Business Weekly to ve středu řekl mluvčí České konsolidační agentury (ČKA) Jiří Pekárek. ČKA nabídky projednávala v úterý a pokračovala ve svém jednání i ve středu.

Článek

ČKA podle Pekárka vládě doporučí, aby se do soutěže o privatizaci Aera vrátily skupiny EcoInvestment a Penta. Posledně jmenovaný subjekt je v soutěži zastoupen firmou Oakfield, což je dceřiná společnost podniku Penta Investments. Konečné rozhodnutí je ale podle Pekárka na vládě, která by se měla rozhodnout do konce měsíce.

Privatizační poradce Deloitte původně doporučil šest nabídek, včetně EcoInvestments a Oakfieldu, ale mezirezortní privatizační komise vybrala pouze čtyři subjekty [celá zpráva].

Podle spolumajitele Penty Marka Dospivy si ČKA uvědomila, že když bude v soutěži více zájemců, stát bude mít šanci získat více peněz. Penta nedávno získala letiště v Bratislavě a Košicích, což podle Dospivy může mít příznivý vliv.

ČKA minulý týden zveřejnila užší seznam kandidátů o převzetí Aera. Jsou na něm firmy Aero Kilcullen Consortium, Benson RPG, Český letecký průmysl a PPF spolu s J Vedle EcoInvestment a Oakfieldu privatizační komise vyřadila také HTC Holding, Slovácké strojírny a TAV-Zeveta.

Reklama

Související témata:

Související články

O letouny L-39 Albatros se zajímají Nigerijci

Ministr zahraničí Cyril Svoboda se snaží na své návštěvě afrického kontinentu pomoci českému vojenskému vývozu. O opravu letounů L-39 Albatros české výroby...

Ve Vodochodech má být mezinárodní letiště

Konsorcium Český letecký průmysl (ČLP) v pondělí oznámilo, že v případě vítězství v soutěži na koupi Aera Vodochody zachová v této zbrojovce výrobu a postaví...

Výběr článků

Načítám