Hlavní obsah

Osud hranické továrny LG.Philips Displays je stále nejasný

– BRUSEL/AMSTERDAM

Hranický závod LG.Philips Displays zatím netuší, jaký dopad bude mít na továrnu bankrot mateřské nizozemské společnosti LG.Philips Displays Holding. Právníci závodu situaci analyzují, řekla ve středu mluvčí továrny Zuzana Fojtíková.

Článek

Právnička společnosti Holland Van Gijzen Advocaten, která v celém případu figuruje jako kurátor, ve středu uvedla, že o osudu hranické továrny na výrobu klasických televizních obrazovek dosud nebylo rozhodnuto.

"V případu továrny v České republice zatím nebyly učiněny žádné kroky," uvedla právnička. Místopředseda Krajského soudu v Ostravě Petr Hampel již dříve řekl, že veškerý majetek české společnosti se sídlem v Hranicích bude zahrnut do konkurzní podstaty a bude ovládán v podstatě z Nizozemska.

LG.Philips Displays Holding minulý týden oznámila, že už nebude podporovat několik svých ztrátových dceřiných firem a požádala o ochranu před věřiteli. To uvrhlo do velkých problémů český závod LG.Philips Displays v Hranicích na Moravě, který musel dočasně zastavit produkci [celá zpráva].

V úterý se však výrobní linky opět rozjely a továrna má údajně zajištěný odbyt pro dvě linky na celý letošní rok [celá zpráva].

Případné uvalení bankrotu i na závod v Hranicích může mít zásadní dopad na rozhodnutí ministerstva průmyslu a obchodu, zajistit firmě půjčku 300 miliónů korun prostřednictvím České exportní banky a firmy Osinek [celá zpráva].

Podle analytiků televizorům s klasickými obrazovkami zvoní hrana, brzy je nahradí televize s plochou obrazovkou. Vládní kroky na záchranu výrobce těchto obrazovek v hranickém podniku LG.Philips Displays jsou podle nich nesystémové. Stát by se prý měl pokusit přivést do továrny jiného investora.

Reklama

Související témata:

Související články

Hranická továrna LG. Philips zastavila výrobu

Hranický závod LG.Philips Displays, zastavil výrobu obrazovek kvůli nedostatku materiálu. Do vážných finančních problémů se dostal kvůli rozhodnutí společnosti...

Vláda chce LG. Philips podat pomocnou ruku

Vláda chce pomoci firmě LG. Philips Displays v Hranicích na Moravě. Ta kvůli nedostatku financí v pátek zastavila výrobu obrazovek poté, co mateřská nizozemská...

Výběr článků

Načítám