Hlavní obsah

Investory zajímal Český Telecom

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Středeční chmury na evropských akciových trzích byly ve čtvrtek rozehnány po návratu investorů k nákupům. Pražská burza rychle smazala ztráty z předchozího dne a pak již jen držela dosaženou úroveň. Index PX 50 vzrostl o 1,21 procenta na 1516,6 bodu.

Článek

Nejvíce zpevnil Český Telecom, a to o 1,91 procenta na 537,60 Kč. Podle Ronalda Schuberta ze společnosti Patria Finance to lze přičíst zájmu zahraničních investorů. Zentiva posílila o 1,80 procenta na 1185 Kč, ČEZ o 1,27 procenta na 783,30 Kč.

Akcie společnosti Orco oslabily o 0,50 procenta na 2203 Kč. Analytici Komerční banky snížili doporučení na tyto akcie na "držet" z předchozího "kupovat", ale cílovou cenu zvýšili až na 2225 Kč (77,20 eura).

Orco Property Group ve čtvrtek oznámila, že vydává první emisi lokálních dluhopisů v objemu 1,4 miliardy Kč. Výnos použije na nové akvizice.

Dluhopisy, které byly nabídnuty zejména institucionálním investorům, jsou splatné v roce 2011 a budou se obchodovat na vedlejším trhu pražské burzy. Mají pohyblivý úrokový výnos šestiměsíční PRIBOR plus 2,20 procenta p.a.

Akcie ruského Jukosu výrazně klesly

Akcie ruské ropné společnosti Jukos ve čtvrtek klesly až o 25 procent v reakci na nový požadavek úřadů, aby firma zaplatila údajné daňové nedoplatky 107 miliard rublů (kolem 90 miliard Kč) za rok 2004. Podle analytiků firma tento tlak dlouho nevydrží a čeká ji likvidace.

Ceny akcií na burze v Tokiu se ve čtvrtek prudce zvýšily a hlavní index zaznamenal nejvýraznější vzestup za tři měsíce. Investoři se vrátili k nákupům a zapomněli na chaos spojený s vyšetřováním ve společnosti Livedoor. Ve čtvrtek se objevily informace o údajné sebevraždě viceprezidenta společnosti H.S. Securities Hideakiho Nogučiho. Ten je bývalým zaměstnancem firmy On the Edge, což je předchůdce Livedooru. Nogučiho se předtím na některé okolnosti aféry dotazovala prokuratura.

Reklama

Související témata:

Související články

Burza: ČEZ na novém rekordu

Akcie ČEZ v pondělí výrazně posilovaly a dosáhly nové rekordní úrovně ceny, když uzavřely na 781,80 Kč s přírůstkem 1,76 procenta. Koncern si možná půjčí...

Akcie Erste rovnaly sestup

Český akciový trh v úterý značně kolísal. O výsledné stagnaci rozhodl návrat akcií Erste Bank k růstu po propadu v předchozím dni. Podle makléřů se jejich cena...

Výběr článků

Načítám