Hlavní obsah

Izraelci budou na Teplicku vyrábět vegetariánskou stravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Izraelský výrobce vegetariánské stravy firma Tivall postaví v Krupce na Teplicku novou továrnu. V první fázi proinvestuje více než 670 milionů korun a zaměstná 150 lidí. Informace Novinkám poskytla mluvčí CzechInvestu Jana Víšková.

Článek

"Zástupci Tivallu předpokládají, že společnost bude výrobu v Česku dál rozšiřovat, počet nových pracovních míst by se tak mohl až zdvojnásobit," řekl o izraelském projektu generální ředitel agentury CzechInvest Tomáš Hruda. Celková investice Tivallu by tak podle Hrudy měla postupně dosáhnout až ke třem miliardám.

"O naše produkty je na evropských trzích velký zájem, rozhodli jsme se proto postavit výrobní závod přímo v jejím středu. Česká republika má výhodnou polohu a našli jsme tu i vhodnou stavební plochu v blízkosti dálnice a západních hranic," prohlásil generální ředitel Tivallu Omri Lotan.

Lotan tvrdí, že český závod bude vůbec první  výrobní pobočkou mimo Izrael. Zahájení provozu firma plánuje na příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám