Hlavní obsah

Majitelům pozemků v Nošovicích vyhrožují smrtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Třem majitelům pozemků v Nošovicích na Frýdecko-Místecku někdo vyhrožoval smrtí. Právě Nošovice se zřejmě budou ucházet o investici automobilky Hyundai za více než 30 miliard korun.

Článek

"Tvým špatným rozhodnutím neprodat jsem přišel o peníze. Za to zabiju tebe nebo jednoho z tvých nejbližších a začněte si sami všichni pořádně užívat života, protože nebudete vědět kdy skončí," píše se doslova v anonymním dopise.

Mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková uvedla, že dopis byl odeslán z Ostravy a dostali ho celkem tři lidé v totožném znění.

Pozemky, které se kraji nedařilo vykoupit a jsou pro zónu potřeba, vlastní šest soukromníků a také zemědělské družstvo. Všichni se prodeji bránili. Soukromníci to zdůvodňovali citovou vazbou k půdě, družstvo chtělo za prodej půdy více peněz.

Ve chvíli, kdy kraj oznámil, že s nimi přestává jednat a Hyundai nabídne jinou zónu v Mošnově na Novojíčínsku, změnilo družstvo názor, pozemky chce nyní prodat. [celá zpráva] Podle informací deníku Právo se stejně rozhodli i dva starousedlíci, s ostatními se stále jedná. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám