Hlavní obsah

PSA Peugeot Citroen postaví na Slovensku další továrnu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroen potvrdila, že u slovenského města Trnava postaví další automobilku s výrobní kapacitou 150 tisíc vozů ročně. V tomto závodě se bude vyrábět zcela nový model osobního automobilu, který bude svou velikostí podobný modelům C2, C3 nebo Peugeotu 206.

Článek

Nový závod PSA u Trnavy by měl začít vyrábět automobily do tří let. "PSA se rozhodovala mezi Slovenskem a Ruskem. Rozhodly dobré zkušenosti, které automobilka získala při výstavbě závodu u Trnavy a náš plánovaný vstup do eurozóny," uvedl slovenský premiér Mikuláš Dzurinda.

Slovensko poskytne automobilce státní pomoc ve výši 2,09 miliardy slovenských korun. Automobilka zaměstná 1800 pracovníků, kteří budou pocházet z Prešovského a Košického kraje, kde je nejvyšší nezaměstnanost.

PSA už staví u Trnavy závod s roční kapacitou 300 tisíc automobilů ročně, která má začít vyrábět koncem příštího roku. Výstavbou dalšího závodu se investice zvýší z původní částky 700 miliónů euro na miliardu euro. Dohromady PSA na Slovensku zaměstná 5300 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám