Hlavní obsah

Ahold prodal tři nákupní centra v ČR a Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTERDAM

Společnost Ahold Central Europe prodala tři nákupní centra v České republice a Polsku. Za 108 miliónů eur (zhruba 3,1 miliardy Kč) je od něj koupila společnost ING Property Fund Central Europe, která patří do skupiny ING Real Estate. Ahold to uvedl ve středeční tiskové zprávě.

Článek

V Polsku jde o centra ve městech Bielsko-Biala a Elblag, v ČR o nákupní centrum v Karviné. ING za nizozemský řetězec uhradí také dluhy a předpokládá se, že transakce bude dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku.

Ahold Central Europe, který centra vybudoval, bude v Karviné i po prodeji dál provozovat svůj hypermarket Hypernova. Hypermarkety v Polsku, o které v rámci prodeje jde, Ahold už od letošního února neprovozuje.

Ahold je čtvrtým největším prodejcem potravin na světě za americkým Wal-Martem, britským Teskem a francouzským Carrefourem. Na českém trhu mu patří řetězce Albert a Hypernova, s nimiž loni zaujímal druhou příčku na trhu. Letos Ahold převzal i 56 prodejen české sítě Julius Meinl.

Reklama

Výběr článků

Načítám