Hlavní obsah

Agrární komora začne sledovat kvalitu potravin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Agrární komora zahájí příští týden kampaň, která má monitorovat kvalitu potravin nabízených v prodejnách obchodních řetězců. Akce bude celostátní a bude trvat několik týdnů.

Článek

Speciálně vyškolené skupiny spotřebitelů budou shromažďovat informace o potravinách s podezřele nízkou cenou nebo kvalitou a o produktech s nejasným označením jejich výrobce, řekl v pátek novinářům šéf Agrární komory Jan Veleba.

Akci komora připravovala od srpna a zapojila do ní také Sdružení obrany spotřebitelů ČR (SOS) a Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy. Kampaň je zcela nezávislá na kontrolních akcích potravinářské inspekce a do akce zapojení dobrovolníci ani nemají právo oficiální kontroly zboží nebo ukládání pokut.

Budou chodit po obchodech s blokem a tužkou a vytvářet seznam podezřelého zboží, vysvětlil Veleba. Podle agrárníků nejde o vyhlášení války obchodním řetězcům. Jediným cílem akce je zjistit stav kvality prodávaných potravin, výsledky šetření zanalyzovat a dojednat s politiky způsoby řešení problému, tvrdí předseda komory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám