Hlavní obsah

Japonský výrobce ložisek postaví podnik v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Japonská firma Daido, která vyrábí ložiska, investuje 400 miliónů korun do svého nového podniku v brněnské Černovické terase. Výrobu spustí na konci příštího roku a zaměstná asi 100 lidí.

Článek

"Česká republika má v Evropě v oblasti automobilového průmyslu velmi silnou pozici, ostatně své výrobní závody zde mají i mnozí naši odběratelé. Produkce českého závodu ale bude pokrývat poptávku celého evropského kontinentu," zdůvodnil investici ředitel Daido Metal Europe Issei Yoshida.

Podle Alice Tomáškové z agentury CzechInvest, která zakázku zprostředkovala, zvažuje investor i úzkou spolupráci s Vysokým učením technickým v Brně. Univerzita by například mohla spolupracovat na vývoji nových technologií.

Nový závod vyroste v blízkosti dalších dvou japonských firem. Na Černovické terase začala v dubnu stavět společnost Daikin, která vyrábí klimatizace pro průmyslové a domácí použití. Na konci roku by se měla rozběhnout výroba komponentů pro klimatizace v Ohmori Technos Corporation.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Brna míří další japonský investor

Brněnská zóna Černovická terasa se stává rájem pro japonské firmy. Vybudovat svůj závod se tu rozhodla už třetí společnost z této východní země. Firma Daido...

Výběr článků

Načítám