Hlavní obsah

eBay koupí Skype Technologies za čtyři miliardy dolarů

Novinky, ČTK, Financial Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americká internetová společnost eBay, která provozuje největší online burzu, má zájem o poskytovatele internetového telefonování Skype Technologies. eBay je ochotná za firmu zaplatit 4,1 miliardy dolarů, což je v přepočtu asi 96 miliard korun. Informuje o tom server deníku Finacial Times. Společnosti se k informaci odmítají vyjádřit.

Článek

Společnost eBay svolala na druhou hodinu odpoledne středoevropského času tiskovou konferenci. Její obsah tají, je ale pravděpodobné, že transakci oznámí právě na ní.

Podle informací Finacial Times eBay zaplatí nejdříve 2,6 miliardy dolarů, zbytek potom doplatí do roku 2008. Výše poslední splátky se bude odvíjet od finančních výsledků.

Od koupě Skype si eBay slibuje především zlepšení komunikace na své burze mezi prodávajícími a zájemci. Přesvědčil ji i rychle rostoucí obor, jakým telefonování po internetu je.

Pokud se operace uskuteční, bude to největší akvizice eBay. Firma s desetiletou historií dala zatím nejvíce peněz za firmu PayPal, která jí zajišťuje platby za nákupy. Zaplatila za ni 1,5 miliardy dolarů.

Jak zdarma volat přes Skype

  • ze stránek společnosti Skype si stáhněte instalační balíček pro váš operační systém (Windows, Linux, Mac OS X, Windows Mobile 2003)
  • pro Windows a Linux byste měli mít 400MHz procesor, v případě Mac OS X pak G3/G4
  • 128MB RAM a více
  • mikrofon
  • Internetové připojení s minimální rychlostí 33,6 Kbps

Skype sídlí v Lucemburku a nabízí zdarma telefonování lidem, kteří využívají jeho software [celá zpráva] . Zdarma jsou hovory mezi uživateli služby, telefonovat je ale možné i do mobilních sítí či na pevné telefonní linky. V takovém případě se za volání platí, avšak cena je obvykle zlomkem nákladů u běžných telefonních operátorů.

Reklama

Související témata:

Související články

VoipBuster: Zavolejte si na pevnou zadarmo

Jedním ze známých programů, který díky VoIP protokolu umožňuje volat z internetu do pevných a mobilních sítí, je placený Skype. Konkurenční VoipBuster nabízí...

Výběr článků

Načítám