Hlavní obsah

Nova získala podíl v Galaxii Sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Nova ve čtvrtek získala podíl ve sportovním kanálu Galaxie Sport. Novinky o tom informovala mluvčí Novy Veronika Šmítková. Příprava na digitalizaci, rozšíření sportovních přenosů a efektivnější práce se sportovním publikem, tak získání podílu charakterizoval generální ředitel televize Nova Petr Dvořák.

Článek

Česká produkční 2000, a.s., která je servisní organizací Novy, od společnosti PPF (CYPRUS) Ltd. koupila společnost Hartic, a.s., jediného společníka ve firmě Galaxie Sport s.r.o., která sportovní kanál provozuje. Mluvčí Novy však výši podílu ani cenu nespecifikovala.

Dvořák je přesvědčen, že získání podílu v Galaxii Sport umožní Nově rozšířit sportovní přenosy. "TV Nova vlastní mj. vysílací práva na Gambrinus ligu, domácí zápasy reprezentace i na většinu zápasů národního týmu na hřištích soupeřů a před několika dny získala i vysílací práva na formuli 1," uvedl Dvořák.

Kvalifikace s Arménií na Galaxii sport

Ještě před oznámením o ovládnutí sportovního kanálu Novou, Galaxie sport na svých internetových stránkách oznámila, že se jí po dohodě s TV Nova podařilo získat vysílací práva k přímému přenosu kvalifikačního utkání české reprezentace s Arménií v Olomouci. Ten tak fanoušci budou moci sledovat 7. září od 17:25 hod. Přenos budou komentovat redaktoři Novy Tomáš Radotínský a Jakub Otava.

Sportovní stanice Galaxie Sport vysílá přes satelit a v kabelových sítích UPC a Karneval. Přináší přímé přenosy hokejové NHL, anglické fotbalové Premier League, španělské Primera División a italské fotbalové Serie A. Nabízí i tenisové turnaje, motocyklové a automobilové závody a další sporty. V současné době si ji může naladit přes 700 tisíc domácností v ČR a na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám