Hlavní obsah

Na severní Moravu míří s investicí tři firmy

– OSTRAVA

Tři firmy, které míří na sever Moravy s novými zakázkami, tu vytvoří dohromady až 150 pracovních míst. Dvě společnosti působí v automobilovém průmyslu, jedna vyrábí elektroniku.

Článek

Americká firma Gates Europe bude v Karviné vyrábět hydraulické hadice pro stavební stroje. Firma si od města pronajala výrobní halu, kde od podzimu najde práci asi 50 lidí.

Do stejného města míří i španělská společnost Grupo Recyde. Ta si ale postaví halu vlastní. Vyrábí součástky pro automobily a elektroniku. Firma začne příští rok se 40 zaměstnanci, pokud se jí bude dařit, výrobu rozšíří.

"Pro společnost Gates Europe byly určující velmi dobré reference sesterské kanadské firmy Stant, která už přes rok působí v regionu," řekl Česlav Valošek z Regionální kanceláře Karviná. "V případě Grupo Recyde byla jednání složitější. Společnost dlouho zvažovala i Polsko a Slovensko," doplnil Valášek.

Britové míří do Třince

Ve městě Třinec zahájila výrobu britská společnost Pickering Interfaces. Vyrábí programovatelné automaty v oblasti měřicích a automatizačních systémů. Už nyní tu pracuje 15 lidí, další přibudou.

"Společnost Pickering se rozhodovala mezi Estonskem, Maďarskem a Českou republikou. Poptávka po jejích produktech roste každým rokem o 25 procent, a lze tedy očekávat, že postupem času poroste i počet jejích zaměstnanců v Třinci," řekl René Samek, ředitel zastoupení CzechInvestu pro Velkou Británii a Irsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám