Hlavní obsah

Firma Vegas opět láká z lidí peníze na podezřelý zájezd

Polská firma Vegas znovu láká z důvěřivých českých spotřebitelů peníze pod záminkou pravděpodobně neexistujícího zájezdu do Itálie. Firma v dopise sděluje, že adresát vyhrál pětidenní zájezd do Itálie. Stačí, když pošle 2950 korun na poplatky. Na případy upozornilo Sdružení na obranu spotřebitelů.

Článek

"S podvodnými praktikami firmy Vegas se přitom již čeští spotřebitelé několikrát setkali," řekla mluvčí SOS Ivana Picková.

Před několika lety firma oznamovala lidem, že vyhráli zájezd do Paříže. K tomu, aby do města nad Seinou odjeli, stačilo údajně poslat určitou sumu na varšavskou adresu a zatelefonovat na číslo s vysokou tarifikací. "Nemálo lidí podvodníkům naletělo, ale krásy francouzské metropole jim zůstaly utajeny," řekla mluvčí. Firma totiž zmizela a na její varšavské adrese se nikdo nezdržoval.

Po čase přišla s další akcí. Tentokrát měla věštkyně Esmeralda pro spotřebitele dvě zprávy. Tou špatnou bylo, že na ně číhá veliké nebezpečí, tou dobrou, že právě ona je před ním ochrání. Jen pár set korun na udanou polskou adresu mělo stačit k tomu, aby odesílatele v životě čekaly jen samé krásné zážitky.

Sdružení obrany spotřebitelů tvrdí, že lidé by měli používat selský rozum a v takových chvílích se zamyslet, zda je možné, že vyhráli v soutěži, jíž se neúčastnili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám