Hlavní obsah

Letiště Heathrow se po stávce dostává do normálu

– LONDÝN

Většina letadel z londýnského letiště Heathrow odlétala v pondělí podle letového řádu. Problémy mají jen dálkové linky. Leteckou společnost British Airways, která má na Heathrow domovský přístav, postihla ve čtvrtek a v pátek neohlášená stávka pozemního personálu, na letišti zůstaly na vrcholu letní sezóny tisíce lidí.

Článek

"Cestující, které stávka postihla, už mají potvrzenou rezervaci na lety v příštích dnech," řekl mluvčí BA.

Vnitrostátní lety a krátké tratě odlétají a přilétají podle plánu. Pasažéři ale musí počítat s občasnými zmatky a také s tím, že stravování na palubách není úplně v pořádku. Právě firma, která British Airways stravovací služby poskytuje, americká Gate Gourmet, si své problémy stále nevyřešila.

Pokrok je alepoň v tom, že vedení podniku a odbory se znovu sešly u jednacího stolu. Firma Gate Gourmet má finanční problémy a byla nucena propustit stovky zaměstnanců. Problém vznikl ve čtvrtek, když se personál British Airways nečekaně rozhodl, že své "kolegy" podpoří, a začal stávkovat. Na letišti se nahromadilo až 70 tisíc lidí, kteří zbytečně čekali na své letadlo. [celá zpráva]

British Airways zrušila asi 700 letů, stávka postihla i jiné letecké společnosti. Škody se odhadují asi na 40 miliónů dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám