Hlavní obsah

Mlékárnu Pragolaktos kupuje německý Müller

Právo, sp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražskou mlékárnu Pragolaktos kupuje od tuzemské společnosti Alimpex německá potravinářská firma Müller. Podrobnosti o prodeji i ceně firmy nezveřejnily. Transakci již povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Článek

"Spojení nepovede ke vzniku nebo posílení dominantního postavení dotyčných firem," zdůvodnil antimonopolní úřad svůj souhlas s prodejem.

Drážďanská mlékárna se po této akvizici zřejmě již brzy zařadí k významným hráčům na českém mlékárenském trhu vedle jihočeské Madety, olomoucké Olmy, benešovské Danone, mlékáren Hlinsko či Kunín.

Podle odborníků lze v tomto oboru očekávat ještě další koncentraci výroby a snížení počtu mlékáren působících na domácím trhu.

Müller již delší čas vykupuje syrové mléko od severočeských zemědělců, a to právě prostřednictvím obchodníků z Alimpexu, a na český trh dováží hotové mlékárenské výrobky. Nyní tak bude české obchody zásobovat přímo z Prahy.

Podle informací z vedení Alimpexu by se Pragolaktos měl do budoucna zaměřit především na produkci trvanlivého mléka nejen pro tuzemsko, ale i na vývoz do Polska a na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám