Hlavní obsah

Na trhu je nebezpečný řetízek k dudlíkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sdružení na obranu spotřebitelů (SOS) upozornilo, že se v obchodech prodává řetízek k dudlíkům, který je ukončen spínacím špendlíkema, a dítě se o něj proto může zranit. Výrobek sice má atestaci, ta je ale z roku 1997 a nynějším normám už neodpovídá.

Článek

Dudlík dodává firma PlasTic Nova 91 z Jablonce nad Nisou. Brání se tím, že řetízek prošel zkouškami v testovacím ústavu ve Zlíně. To ale bylo už v roce 1997. Nyní pro podobné výrobky platí evropské normy a také nová vyhláška ministerstva zdravotnictví.

"Domníváme se, že takový výrobek nemá na našem trhu co dělat, ohrožuje ty nejmenší, kteří si při známé dětské šikovnosti mohou způsobit vážná poranění," řekla mluvčí SOS Ivana Picková. Sdružení dalo podnět České obchodní inspekci.

Rodiče řetízky používají především proto, aby dudlík, který dítěti vypadne z pusy, zůstal viset na oděvu a oni ho nemuseli hledat v kočárku nebo na zemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Na trhu jsou nebezpečné kojenecké láhve

Lidé, jejichž děti používají kojenecké láhve, by si při nákupu nových měli dát pozor. Na trhu se objevily láhve, které jsou podle hygieniků nebezpečné...

Výběr článků

Načítám