Hlavní obsah

MAN se rozhodl investovat 100 miliónů eur v Polsku

FRANKFURT

Německý výrobce nákladních automobilů MAN zvolil pro svou investici ve výši až 100 miliónů eur (v přepočtu asi tři miliardy korun) polské město Krakov. Dal mu přednost před slovenskými Košicemi. Z nové továrny by ročně mělo vyjet až 15 tisíc nákladních automobilů.

Článek

První automobil by měl sjet z montážní linky v polovině roku 2007. Práci v továrně najde až 7000 lidí.

Šéf divize komerčních automobilů Anton Weinmann řekl, že vybral Krakov kvůli kombinaci různých faktorů, jako jsou například právní a politické podmínky, infrastruktura a možnosti dalšího rozvoje. Divize již vyrábí součástky pro nákladní automobily a autobusy v polském městě Starachovice a autobusy v Poznani.

Vedení divize koncem června zúžilo seznam kandidátů na umístění nového závodu na Krakov a Košice. Ze hry tak vypadly polská města Vratislav a Starachovice a maďarský Miškolc, o kterých se předtím také uvažovalo.

"Jde o strategické rozhodnutí MAN, my jej respektujeme," řekl mluvčí slovenské investiční agentury SARIO Ondrej Žember. O důvodech, proč se německá společnost rozhodla pro Polsko, prý budou zástupci agentury a MAN jednat v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám