Hlavní obsah

Obchodníci mají poslední šanci odevzdat soupis starého alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prodejci alkoholu mají v pondělí poslední šanci odevzdat celníkům soupis nekolkovaných lahví alkoholu. Ty mohou prodávat do konce tohoto roku. Výrobci od 1. července dávají do prodeje láhve už kolkované.

Článek

Celníci měli mimořádně otevřeno i o víkendu, prodejci se ale na úřady se soupisy nehrnuly. Poslední termín byl sice 31. července, ale protože tento den vycházel na neděli, prodloužili celníci termín až do 1. srpna. Otevřeno bude až do osmi hodin večer.

Obchodníci mohou do konce roku doprodat zásoby, ovšem pouze ty, u nichž udělali inventuru a výsledek ohlásili celníkům. Odhaduje se, že to udělalo asi 40 procent obchodníků. Pokud takovou láhev prodají, musí na účtu úvést, že láhev prošla inventurou.

Ministerstvo financí vytisklo zatím přes 30 miliónů kolků. Vláda si od zákona slibuje, že zamezí obchodu s nelegálním alkoholem. Výrobci ale tvrdí, že kolek jde lehce zfalšovat a spotřebitel nemusí rozdíl poznat.

Reklama

Související témata:

Související články

ODS neuspěla, alkohol se bude kolkovat

Senátoři ODS se marně snažili přesvědčit své kolegy, že vládní zákon o povinném kolkování lihu je nesmyslný a nezabrání daňovým únikům, jak tvrdí vláda....

Výběr článků

Načítám