Hlavní obsah

Škoda Auto prodala za půl roku 245 tisíc vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto prodala v prvním pololetí roku 2005 po celém světě 244 569 aut. To je o 7,3 procenta více než za stejné období loni. Na domácím trhu odbyt trochu klesl, stále více aut prodává automobilka v Německu, Velké Británii a Španělsku.

Článek

Německo je současně největší odběratel vozů Škodovky, v porovnání s loňskem se tam vyvezlo o 15 procent více aut, celkem 42 tisíc. Do Británie a Španělska vzrostl dovoz meziročně dokonce o polovinu.

V Česku Škoda prodala 32 475 aut, což je o něco méně než loni. Prodej klesl také v zemích střední a východní Evropy. Automobilka si to vysvětluje tím, že po vstupu zemí do EU se zjednodušil dovoz ojetých vozů ze západní Evropy.

Kolik vozů Škoda prodala v některých regionech
Česko32 475
střední a východní Evropa57 470
západní Evropa140 000

Nejprodávanějším vozem je Škoda Fabia se 121 315 prodanými kusy. Dvojkou je Octavia s 112 812 prodanými vozy. "V samotném červnu však prodej modelové řady Octavia modelovou řadu Fabia překonal," uvedla firma ve zprávě.

Automobilka začne v roce 2007 vyrábět modely Octávií v Číně, nyní má montážní závody v Sarajevu v Bosně, na Ukrajině, v Kazachstánu a v Indii.

Reklama

Výběr článků

Načítám