Hlavní obsah

Zisk Googlu narostl čtyřnásobně, analytikům to nestačí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Internetový vyhledávač Google, jehož akcie se začaly obchodovat zhruba před rokem, vytvořil ve druhém čtvrtletí čistý zisk 342,8 miliónu dolarů, což je v přepočtu asi 8,5 miliardy korun. Meziročně je to nárůst zhruba o 400 procent. Analytici jsou ale nespokojení, čekali víc a někteří akcie Google prodávají.

Článek

Loni ve stejném období firma byla v zisku "pouhých" 79,1 miliónů dolarů.

Sám Google nyní upozornil, že tržby ve druhém čtvrtletí sice vzrostly dvojnásobně na 1,38 miliardy dolarů, v létě je ale aktivita internetových obchodů pomalejší. "Letní útlum aktivit na nás bezpochyby doléhá," řekl výkonný ředitel Eric Schmidt.

Google ve druhém čtvrtletí zaznamenal další silný růst poptávky po cílené reklamě a předpokládá, že tato oblast dále poroste. Někteří analytici ale tvrdí, že růst reklamy už není tak rychlý, jako v minulých letech.

Akcie Google se začaly loni v srpnu obchodovat v kurzu 85 dolarů a hned od začátku se prudce zvyšoval, i když už tehdy řada analytiků doporučovala akcie prodat. Nyní se kurz pohybuje kolem 313 dolarů a je blízko historického maxima 317,80 USD.

Reklama

Související témata:

Související články

Google slaví na burze neočekávaný úspěch

Internetový vyhledávač Google, který v srpnu vydal primární emisi akcií na burze, překvapil trhy zprávou o svých hospodářských výsledcích. Tržby firmy vzrostly...

Google zvýšil zisk na šestinásobek

Přední internetový vyhledávač Google zvýšil čtvrtletní zisk na 369,2 miliónu dolarů. Loni za stejnou dobu měl přitom zisk "jen" 64 miliónů. Díky velkým příjmům...

Výběr článků

Načítám