Hlavní obsah

Evropské trhy na útoky v metru reagují jen málo

Novinky, Bloomberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světové burzy už odmítají na zprávy o neštěstí v londýnském metru výrazněji reagovat. Těsně po zrpávě o čtvrtečních incidentech sice mnoho z nich ztratilo zisky nasbírané za celý den, po několika minutách ale začaly akcie znovu růst. Stále více se tedy potvrzuje, že podobná vystrašení mají na burzovní obchody jen velmi krátkodobý vliv.

Článek

"Co je to za znepokojení, když se při něn pravidelně přehlíží miliardy dolarů na světových burzách," řekl analytik Cardif Asset Management v Paříži Bruno Ducros. "Pokud se to děje každé tři týdny, burzy to už neberou v úvahu," doplnil.

Londýnský index FTSE se ve čtvertek na malou chvíli propadl, pak se ale vrátil na hodnoty, kde ráno začínal. Denní zisky byly pryč. Pražská burza, která před 14 dny klesla na chvíli o dvě procenta, ve čtvrtek nereagovala vůbec.

Světové trhy byly v době incidentů rozjitřeny zprávou o tom, že Čína uvolnila kurz své měny jüan do té doby vázaný na dolar. [celá zpráva]  Kurzy světových měn se v té chvíli výrazně pohnuly, podobně jako například dluhopisové trhy.

Před dvěma týdny vybuchly v londýnském metru tři nálože, další explodovala v autobuse. Útoky si vyžádaly nejméně 56 mrtvých. Burzy se tehdy propadly asi na dvě hodiny, za chvíli už investoři neměli žádné obavy nakupovat londýnské akcie. Analytici už tehdy tvrdili, že trhy si na nebezpeční terorismu zvykly a příliš z míry je nevyvádí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám