Hlavní obsah

Hewlett-Packard propustí každého desátého zaměstnance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Druhý největší výrobce počítačů, americká firma Hewlett Packard, oznámil, že v rámci restrukturalizace propustí až 14 500 lidí, což je asi deset procent zaměstnanců. Analytici ale tvrdí, že o místo by nakonec mohlo přijít až 25 tisíc lidí, tedy každý šestý člověk.

Článek

Firma začala propouštět začátkem tohoto roku a bude v tom pokračovat i nadále. Kolik zaměstnanců firma nakonec propustí se úplně přesně neví. Analytička Cindy Shawová ze společnosti Moors & Cabot v pondělí napsala, že propuštěno by mohlo být až 25 tisíc lidí, jiní analytici mluví o 15 tisících.

Šéf společnosti Mark Hurd řekl, že firma musí náklady snížit především proto, aby dohnala jedničku na trhu, firmu Dell. Uvedl, že Dell vítězí právě proto, že má náklady nižší.

Do roku 2007 by se náklady firma měly snížit ročně o 1,9 miliardy dolarů. V příštím roce by to mělo být něco mezi 900 milióny a miliardou a půl. Výdaje spojené s transformací společnosti dosáhnou 1,1 miliardy dolarů (asi 28 miliard korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám