Hlavní obsah

Vlaků ČD na řadě tratí přibude

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým jízdním řádem, který vstoupí v platnost 15. prosince, rozšíří České dráhy (ČD) na řadě tratí počet spojů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě objednávky ministerstva dopravy a některých regionů připravujeme na vnitrostátních linkách rozšíření nabídky pro cestující. Novinkou bude například přímé vlakové spojení Prahy s lázněmi Třeboň a pohraniční stanicí České Velenice, odkud bude možné pokračovat dál do Rakouska,“ uvedl šéf odboru dálkové dopravy ČD Petr Vondráček.

Díky objednávce Plzeňského kraje pojede více přímých vlaků mezi Klatovy a Prahou. Doprava bude posílena také mezi hlavním městem a Ústeckým krajem, i mezi Brnem, Jihlavou a Českými Budějovicemi.

České dráhy chtějí vlaky na rychlost až 230 km/h. Aby mohly jezdit v Německu

Ekonomika

V mezinárodní dopravě bude největší novinkou nové přímé spojení rychlovlakem Railjet Vindobona ze Štýrského Hradce a Vídně přes Prahu do Drážďan a Berlína. Ten vyjede poprvé na tuto trasu v květnu 2020.

Už od 15. prosince pojede více vlaků do Rakouska a Polska. Pro příští letní turistickou sezonu pak ČD jednají se svým polským partnerem o zavedení dalších přímých sezónních vlaků k Baltskému moři.

České dráhy se také snaží dál zvyšovat kulturu cestování. Například na trase Praha–Ústí nad Labem–Děčín bude většina vozů v rychlících modernizována.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám