Hlavní obsah

Albatros Media koupil nakladatelství Domino, které vydává krimi

– Praha

Nakladatelský dům Albatros Media pokračuje v akvizicích a koupil stoprocentní obchodní podíl v nakladatelství Domino. To je českým čtenářům nejvíce známé jako vydavatel detektivních románů a thrillerů. Koupí Domina chce Albatros Media posílit svou pozici v beletrii pro dospělé. O transakci informovala mluvčí Albatros Media Veronika Sonnková, ale cenu za akvizici nesdělila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Akvizice nakladatelství Domino je pro Albatros Media třináctou. Měla by skupině podle mluvčí přinést zvýšení konsolidovaného ročního obratu na přibližně miliardu korun. Součástí transakce je dohoda o dalším využívání značky Domino.

Skupina Albatros Media dosáhla loni konsolidovaných tržeb přibližně 750 milionů korun. Její produkce pokrývá více než 17 procent nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh více než 2000 nových knih.

Krimi je oblíbený žánr

„Vkus čtenářů se sice mění, ale krimi u nás dlouhodobě patří k nejoblíbenějším žánrům. Detektivky jsou pro čtenáře atraktivní a představují setrvale rostoucí segment literatury. Současná krimi už navíc není jen odpočinkovým čtením, řeší palčivé společenské problémy a dostávají se do ní i témata jakými jsou terorismus, migrační krize nebo kybernetické útoky,” uvedl generální ředitel Albatros Media Václav Kadlec.

Nakladatelský dům Albatros Media podle něj za poslední tři roky navýšil produkci detektivek a thrillerů zhruba o třetinu a chce v ní nadále posilovat: . „Do našeho portfolia přibudou tak zvučná jména, jakými jsou Michael Connelly, Jeffery Deaver, Sharon Boltonová, Steve Berry nebo Lisa Jacksonová.”

Nakladatelství Domino založila v roce 1997 Karin Lednická, která dodnes stojí v jeho čele. V současné době nabízí produkce Domina tradiční thrillery i psychothrillery, napínavé příběhy s historickou zápletkou, ale také společenské romány.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám