Hlavní obsah

Celníci a veterináři odhalili dodávku s páchnoucím masem a krví

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s pražskými celníky odhalila dodávku se 130 kilogramy silně zapáchajícího masa a dalších živočišných produktů. Řidiče cizí státní příslušnosti celníci zastavili v Praze 10. O nálezu SVS informovala v úterý.

Foto: SVS

Mezi nalezeným zbožím byly například vepřové vnitřnosti, drůbež, maso, krev v plastových lahvích nebo křepelčí a kachní vejce.

Článek

Mezi nalezeným zbožím byly například vepřové vnitřnosti, drůbež, masné výrobky, krev v plastových lahvích nebo křepelčí a kachní vejce. Odkud maso pochází, SVS nesdělila.

„Řidič vozidla k přepravovaným produktům nedoložil žádné doklady o původu a potraviny rovněž byly úplně bez označení. Dle vzhledu produktů se dá usuzovat, že pocházely z neschváleného zařízení,“ uvedli veterináři.

Foto: SVS

Mezi nalezeným zbožím byly například vepřové vnitřnosti, drůbež, masné výrobky, krev v plastových lahvích nebo křepelčí a kachní vejce.

„Další kontrolou bylo rovněž zjištěno, že přepravce není registrován u krajské veterinární správy, jak mu ukládá zákon. Kontroloři rovněž shledali přepravní prostor vozidla jako neudržovaný a znečištěný, tudíž absolutně nevhodný k přepravě živočišných produktů,“ dodala SVS.

Foto: SVS

Mezi nalezeným zbožím byly například masné výrobky, krev v plastových lahvích nebo křepelčí vejce.

Případ se teď dostane do přestupkového řízení. Přepravci hrozí pokuta ve výši až 50 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám