Hlavní obsah

Dohoda o D11: Výpovědi se ruší, spor má vyřešit dodatek

Novinky, tov
Aktualizováno

Stát a stavební firmy ve čele s Eurovií chtějí pokračovat ve výstavbě D11 z Hradce Králové do Smiřic. Do půlky února podepíší dodatek ke smlouvě, výpovědi budou staženy. Na tiskové konferenci to oznámil ministr dopravy Dan Ťok a potvrdili to šéfové Eurovie Martin Borovka a ŘSD Jan Kroupa.

Foto: David Taneček, ČTK

Na snímku z 29. ledna 2019 je stávající konec dálnice D11 u Hradce Králové.

Článek

„Dohodli jsme se, že se dohodneme,” řekl Ťok. Do 15. února zhotovitel s ŘSD připraví dodatek, který podepíší. Dodatek má vyřešit pozdější předání stanoviště rozkopané po archeologickém průzkumu. Podané výpovědi od smlouvy firmy i ŘSD stáhnou, umožňuje jim to 14denní lhůta.

Foto: Mapy.cz

15,5 km dlouhý plánovaný úsek z Hradce Králové do Smiřic

„Budeme se bavit i o valorizaci,” dodal ministr s tím, že stavbu proti plánu asi o měsíc zdržely rozklady ekologického sdružení Děti země. „Na něco má zhotovitel nárok, chceme se vyrovnat,” uvedl Ťok, sumu ale nechtěl zatím odhadovat. Úsek má být dokončen do roku 2022, jak plánuje původní smlouva.

Stavba úseku D11 z Hradce Králové do Smiřic v délce 15,5 kilometru začala 2. října loňského roku za přítomnosti premiéra Andreje Babiše (ANO). Sdružení mělo úsek postavit za 2,59 miliardy korun bez DPH. Dálnice D11 zatím končí v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám