Hlavní obsah

Stroj strhl při opravách D1 elektrické vedení, dálnici museli zavřít

Aktualizováno

Stroj firmy pracující na opravě D1 na Vysočině strhl na 99. kilometru elektrické vedení. Dálnice byla před třetí hodinou odpoledne asi na půl hodiny zavřená. Bez proudu bylo 400 domácností.

Foto: ŘSD

Kolona na 114. kilometru D1 ve směru na Prahu

Článek

Na dálnici se tvořily kolony. Provoz ve směru na Brno byl odkláněn na exitu 90 Humpolec. Ve směru na Prahu řidiči sjížděli na exitu 112 u Jihlavy.

Podle původních informací zákaznické linky společnosti E.ON byla na dálnici nahlášena porucha - překopnutý kabel. ŘSD později upřesnilo, že šlo o stržené vedení, které v tomto úseku spravuje ČEZ.

Obnovení provozu oznámila policie na Twitteru.

Mezi 94. a 104. kilometrem se pracuje na zprovoznění zúženého úseku.

Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla udělala zřejmě obsluha stroje chybu, přesný průběh nehody ale ještě není jasný. „Náš dodavatel, který pracoval na kilometru 99, přerušil nadzemní vedení vysokého napětí. Nedošlo ke zranění,” řekl.

Foto: ŘSD

Kolona na 117. kilometru D1 ve směru na Prahu. Komplikace vznikla kvůli spadlému elektrickému vedení

Podle mluvčí společnosti ČEZ Distribuce Šárky Lapáčkové Beránkové se výpadek proudu týkal domácností v obcích Skorkov, Kamenice, Slavníč, Pavlov a Mikulášov.

Kvůli opravě elektrického vedení stála dálnice ve stejném úseku loni 19. srpna. Omezení provozu tehdy trvalo necelé dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám