Hlavní obsah

Volkswagenu v říjnu klesly prodeje

Novinky, bož

Odbyt hlavní značky německého automobilového koncernu Volkswagen v říjnu meziročně klesl o 6,2 procenta na 516 900 vozů. Ve čtvrtek o tom informoval server týdeníku Wirtschaftswoche. Jako hlavní důvod automobilka vidí pokles poptávky v Číně, která představuje největší automobilový trh na světě.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Vlajka Volkswagenu u autosalonu v německé Bochumi.

Článek

Čínští spotřebitelé se podle Volkswagen cítí znejistěni pokračujícím obchodním konfliktem se Spojenými státy. Prodeje tak značce v této zemi poklesly o 9,8 procenta na 274 100 vozů.

Prodeje Volkswagenu klesly i Evropě, a sice o 7,1 procenta na 122 tisíc automobilů.

V Evropě automobilce dělají problémy nová pravidla pro testování emisí. Koncern již v říjnu uvedl, že z tohoto důvodu očekává, že k propadům a výkyvům v odbytu bude docházet i ve zbytku posledního čtvrtletí. [celá zpráva]

Podle nových pravidel by mělo testování více odpovídat provozu automobilu v reálných podmínkách. Automobilky však mají problémy získat novou certifikaci včas.

Výrazný pokles zaznamenala minulý měsíc i konkurenční BMW. I ta hovoří o tom, že v tom sehrála roli nová pravidla pro testování emisí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám