Hlavní obsah

Obří vojenská přehlídka naruší v Praze provoz na silnicích i na letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli vojenské přehlídce, která se koná u příležitosti oslav výročí vzniku Československa, bude omezená doprava v několika ulicích v Praze a akce se dotkne i provozu letiště. Podrobné informace o omezeních najdou lidé na webu magistrátu a stránkách dopravního podniku.

Generálka na přehlídku k výročí republikyVideo: Novinky

 
Článek

Řidiče čekají po téměř celý den uzavírky několika ulic v Praze 1, 6 a 7. Rovněž Letiště Václava Havla bude od 13:30 do 15:00 uzavřeno pro všechny odlety a přistání. Omezení se dotkne asi 24 letů.

V porevoluční historii půjde teprve o druhou přehlídku. Podle organizátorů bude svým rozsahem větší než ta, která se konala před deseti lety.

Při akci, které se kromě vojáků zúčastní i policisté, hasiči, záchranáři, celníci a strážníci, bude po Evropské třídě pochodovat přes 2100 lidí a projede po ní 236 kusů techniky. Lidé uvidí techniku, kterou mají české ozbrojené složky a integrovaný záchranný systém k dispozici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslední přehlídka se konala v roce 2008 na Evropské třídě.

Na přehlídku bylo pozváno asi 1500 hostů, zúčastní se jí kromě prezidenta Miloše Zemana, členů české vlády či slovenských představitelů i americký ministr obrany James Mattis. Odpoledne s ním pak bude jednat premiér Andrej Babiš (ANO).

Dopravu omezí i další akce, třeba v centru Prahy od podvečera videomapping na budovu Národního divadla nebo ohňostroj.

Sto let od založení republiky připomenou v neděli desítky akcí. Hlavní pozornost kromě přehlídky bude směřovat do Prahy na udělování státních vyznamenání či pietní akci na Vítkově.

Reklama

Výběr článků

Načítám