Hlavní obsah

Voda v metru: Tubus prorazil vrták, policie zahájila trestní řízení

Pražští policisté zahájili v souvislosti s poškozením tubusu metra na Bořislavce trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Policie to uvedla v pondělí. Kvůli průsaku vody, který způsobila stavební technika nad tubusem, v neděli dopoledne zhruba dvě a půl hodiny nejezdilo metro na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru a Petřiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Přerušený provoz metraVideo: Novinky

 
Článek

Podle mluvčí dopravního podniku (DPP) Anety Řehkové podnik spolupracuje s firmou, která je za nehodu zřejmě zodpovědná, na opravě tunelu.

Poškození podle Řehkové pravděpodobně způsobil velký stavební vrták, který pronikl betonovou stěnou tunelu metra. Vzniklý průsak spodní vody do stanice Bořislavka pracovníci DPP svedli po stěně tunelu a po konzultaci se statikem byl provoz metra obnoven. Řidiči však místem projíždějí sníženou rychlostí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kvůli průsaku vody ve stanici metra Bořislavka byl na lince A přerušen provoz metra.

„Mimo uvedené DPP identifikoval drobné poškození u dvou souprav, škody se v současné době vyčíslují. Dnes ráno jsme kontaktovali zástupce investora, abychom domluvili další postup na odstranění poškození tunelu,” uvedla mluvčí v pondělí dopoledne.

Dodala, že stavebník je v kontaktu s firmou Metroprojekt, která tunel metra projektovala, ohledně rozsahu a dalších parametrů nutných oprav.

Metro mezi stanicemi Náměstí Míru a Petřiny nejezdilo v neděli od 9.26 do 11.55. Ve zbylých úsecích linky A zůstal provoz zachován.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám