Hlavní obsah

Pád Wall Streetu pokračoval i ve čtvrtek

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výprodej amerických akcií pokračoval i ve čtvrtek. Index S&P 500 ztratil 2,1 procenta a jeho pokles za celý týden už dosáhl pěti procent, připomněl list Financial Times. Dow Jonesův index klesl za čtvrtek o 2,13 procenta. Na asijských trzích v noci na pátek byla situace o něco klidnější. Pokles sice pokračoval, ale byl již velmi mírný.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Makléř na newyorské burze

Článek

Na tokijské burze došlo ve čtvrtek k poklesu o půl procenta, zatímco ještě o den dříve burza padala o 3,5 procenta. V Hongkongu a na Tchaj-wanu akcie na začátku obchodování dokonce mírně posilovaly.

Z transakcí, které probíhají před otevřením americké burzy, k němuž dojde v pátek v 15:30 SELČ, se zdá, že americký akciový index S 500 by mohl posílit zhruba o 0,6 procenta, uvedl Financial Times.

Trhy zase nabírají dech

„Jde o pauzu na nadechnutí, došlo k citelnému propadu a teď trhy nabírají dech,“ uvedl stratég globálních trhů JPMorgan Kerry Craig. Výprodej akcií v USA začal již ve středu. Jednou z příčin je rychlý růst výnosů amerických státních dluhopisů. Například obligace se splatností deset let se dostaly na 3,26 procenta.

Americký prezident Donald Trump v souvislosti s poklesem trhů kritizoval americkou centrální banku Fed za zpřísňování monetární politiky. Její postupné zvyšování úrokových sazeb označil za chybu a prohlásil, že růst sazeb je příliš rychlý. „Myslím, že se Fed zbláznil,“ uvedl Trump.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám