Hlavní obsah

Taxikáři ucpali Madrid, stanováním protestují proti Uberu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky taxikářů se svými vozy blokují provoz na jedné z hlavních dopravních tepen španělského hlavního města Madridu. Někteří si na vozovce postavili i stany, ve kterých přenocovali. Druhý den tak pokračují v protestech proti službám typu Uber.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikáři v Barceloně a Madridu blokovali dopravu na protest proti Uberu Video: Reuters

 
Článek

Taxikáři žádají po státu, aby zpřísnil podmínky pro služby jako Uber nebo Cabify, které považují za nekalou konkurenci. Z podobných důvodů před časem demonstrovali i taxikáři v Praze, protesty ve Španělsku jsou ale mohutnější a došlo i k násilným incidentům.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Kolona taxíků blokuje jednu z hlavních tříd Madridu

Vedle Madridu omezili taxikáři provoz také v Barceloně, kde protesty začaly už v pátek a zapojilo se do nich dokonce až 1500 aut. Deník El País přinesl snímky z Madridu, kde jsou vidět stany na hlavní třídě Paseo de la Castellana. Taxikáři zatím neřekli, kdy provoz uvolní.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Protest taxikářů v Barceloně

Na sociálních sítích se objevilo i video, na kterém skupina mužů kope do černého vozu Uberu, láme mu stěrače a stříká na auto barvu. „Už nebudu jezdit v Madridu taxíkem, tohle je odporné,” komentoval příspěvek autor videa.

„Nehneme se, dokud neskončí jednání v tomto týdnu. Zůstaneme na ulicích, abychom vytvořili tlak. Nenecháme se opít rohlíkem,“ řekl šéf sdružení taxikářů Luis López. S taxikáři jednají v těchto dnech zástupci ministerstev dopravy a místního rozvoje.

Jeden z menších poskytovatelů alternativní taxislužby Unauto označil akci taxikářů za vydírání celé společnosti s cílem udržet si monopol a nepřipustit konkurenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám