Hlavní obsah

Seznam.cz ohlásil rekordní tržby 4,12 miliardy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Seznam.cz v loňském roce zvýšila tržby na rekordních 4,12 miliardy korun, to je meziroční růst o 11 procent. Ve středu to na tiskové konferenci potvrdil místopředseda představenstva české internetové jedničky Pavel Zima.

Foto: mif, Novinky

Místopředseda představenstva české internetové jedničky Pavel Zima

Článek

Provozní zisk EBITDA stoupl o 17 procent na 1,89 miliardy Kč.

„Dařilo se především obsahovým službám, zpravodajství i prodeji programatické reklamy, která již tvoří více než polovinu inzerce,“ prohlásil Zima s tím, že právě obsahové služby se chystá v budoucnu co nejvíce rozvíjet.

I kvůli tomu česká internetová jednička koupila v červnu majoritní podíl v rádiích Expres FM a Classic Praha. [celá zpráva]

Seznam.cz do rádií vstoupil jako majoritní vlastník, když mu na základě uzavřené smlouvy připadá vlastnictví 67% podílu. Původní majitelé stanic David Šimoník a Petr Stuchlík si nadále ponechají 33 %.

Nový videoportál

„Tím uzavíráme informační trojúhelník. Vedle internetu a televize budeme schopni nabídnout naše nezávislé zpravodajství také v rámci rozhlasových vln,“ prohlásil Zima.

Podle něj se společnost chystá v letošním roce spustit nový videoportál, který bude sdružovat veškerou videoprodukci jednotlivých služeb. Mimo jiné také obsah nového auto-webu Garáž.cz, který Seznam.cz také koupil. [celá zpráva]

Seznam.cz patří zakladateli Ivo Lukačovičovi. Návštěvnost webů české internetové jedničky se pohybuje okolo 7,8 miliónu reálných uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám