Hlavní obsah

Křetínský kupuje Evropu 2 a další rádia za 1,8 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Czech Media Invest (CMI), kterou spoluvlastní miliardář Daniel Křetínský, kupuje od Lagardére rozhlasové stanice v Česku, Polsku, na Slovensku a v Rumunsku. K těm patří třeba Frekvence 1 a Evropa 2. Prodejní cena činí 73 miliónů eur (zhruba 1,8 miliardy Kč), oznámil za CMI Daniel Častvaj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Podnikatel Daniel Křetínský

Článek

„CMI tak získává do svého portfolia nový mediatyp postavený na silných rozhlasových brandech,“ uvedl Častvaj.

Lagardére patří k největším hráčům na rádiovém trhu se zhruba pětinovým podílem na poslechovosti. V Česku do skupiny patří vedle Evropy 2 a Frekvence 1 také například Radio Bonton a Dance Radio.

CMI prostřednictvím svých dceřiných společnosti Czech News Center a CN Invest dosud působila zejména v oblasti tisku. Vydává čtyři deníky, mezi nimi Blesk, Sport a Aha!, desítky časopisů, například týdeník Reflex nebo Svět motorů, a také webové tituly.

Transakci musí ještě schválit antimonopolní orgány v uvedených zemích.

Daniel Křetínský je podle žebříčku časopisu Forbes pátým nejbohatším Čechem. Těžiště jeho podnikání leží v energetice, je většinovým majitelem Energetického a průmyslového holdingu (EPH). Vlastní také fotbalový klub AC Sparta Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám