Hlavní obsah

Ředitelka Státního pozemkového úřadu rezignuje. Po dohodě s Milkem

• Aktualizováno

Ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová v úterý oznámila, že rezignuje na svou funkci. Končí po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Jiřím Milkem (za ANO). Uvolnění pozice podle ní přispěje ke koaličním vyjednáváním o složení nové vlády.

Foto: úřad pozemkový Státní, ČTK

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová rezignuje na svou funkci.

Článek

„Po čtyřech letech náročné a poctivé práce jsem se rozhodla ukončit své působení na pozici ústřední ředitelky SPÚ. Mému rozhodnutí předcházela dohoda s panem ministrem zemědělství Jiřím Milkem,” sdělila Maradová.

Post opustí sedmačtyřicetiletá ředitelka asi během měsíce. „Věřím, že uvolnění této pozice umožní realizovat jeho (Milkovy) manažerské cíle ve vedení resortu zemědělství, ale především alespoň určitou měrou přispěje k úspěšným koaličním vyjednáváním o podobě a podpoře nové vlády,” dodala Maradová.

Na odstoupení z funkce má Maradová podle Milka právo. Uvedl, že se s ní i s řediteli dalších organizací sešel a oznámil jim, že je prověří audit.

O společné vládě v současnosti vyjednávají hnutí ANO a ČSSD, podporovat kabinet by měli komunisté.

V čele úřadu od roku 2014 

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek. Řeší restituční žádosti a stará se také o pozemkové úpravy.

Maradová vedla instituci od poloviny června 2014. O místo se tehdy ucházelo 12 lidí, tehdejší ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ji jmenoval na základě doporučení výběrové komise.

Maradová vystudovala obor zemědělské inženýrství na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Dříve pracovala jako geodetka v soukromé firmě. Byla rovněž dlouholetou ředitelkou společnosti Geocart CZ zabývající se komplexními pozemkovými úpravami a projektováním v krajině, uvedlo ministerstvo.

Řízením pozemkového úřadu byl před ní pověřen Martin Vrba po odvolání bývalého ředitele Petra Šťovíčka.

Reklama

Výběr článků

Načítám