Hlavní obsah

Twitter se poprvé dostal do zisku, akcie rostou

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Twitter, která provozuje stejnojmennou sociální síť, se ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku poprvé za dobu své dvanáctileté existence dostala do zisku. Akcie Twitteru, který s oblibou využívá například americký prezident Donald Trump, reagovaly růstem o více než 15 procent, uvedla agentura Reuters.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Logo Twitteru

Článek

Twitter v posledním loňském čtvrtletí dosáhl čistého zisku 91,1 miliónu dolarů (1,85 miliardy korun). Ve stejném období o rok dříve byl ve ztrátě 167,7 miliónu dolarů (3,4 miliardy korun).

Tržby Twitteru v uvedeném období stouply o dvě procenta na 731,6 miliónu dolarů (14,8 miliardy korun).

Finanční výsledky překonaly odhady a první zisk znamená klíčový milník pro firmu, kterou založil v roce 2006 a stále vede Jack Dorsey. Společnost rychle rostla, ale kvůli investicím do svého rozvoje byla dosud vždy v červených číslech. Podle analytiků firmě pomohl růst příjmů z videoreklamy. Na druhou stranu počet uživatelů zaostal za očekáváním, protože Twitter zrušil falešné účty.

Twitteru se podařilo rozšířit z původního webu mikroblogů, tedy krátkých zpráv mezi uživateli, v místo, kam se lidé chodí dívat, „co se právě děje”, čemuž napomohla i spolupráce s médii či sportovními organizacemi, napsala agentura Bloomberg. Své názory a novinky na Twitteru sděluje řada známých osobností, síť s oblibou využívá například americký prezident Donald Trump.

Akcie Twitteru na burze v New Yorku v předobchodní fázi posilovaly o více než 15 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám